Het meer van Trasimeno

Lago Trasimeno

Het meer van Trasimeno ligt in Umbrië (vlakbij de grens met Toscane) en is het vierde meer van Italië. Het heeft een oppervlakte van zo’n 128 km2 en er liggen 3 eilandjes. Het bewoonde Isola Maggiore en Isola Minore en in het zuiden ligt het Isola Polvese. Het meer van Trasimeno is een uitstekende bestemming voor mensen die willen genieten van een ontspannende vakantie met zon en tegelijkertijd de omgeving van Umbrië willen verkennen. 

Campings rondom Lago Trasimeno

Rondom het meer liggen een aantal campings waaronder Camping Badiaccia. Deze familie camping ligt aan de oever van het meer van Trasimeno en is voorzien van vele faciliteiten. Zo zijn er grote staanplaatsen met gratis stroom, luxe bungalows en is er een restaurant, bar en een winkel.

De camping heeft een groot zwembad, een peuterzwembad en voor de kinderen is er een animatieteam. Of je nu een potje wilt tafeltennissen, voetballen, volleyballen of gewoon lekker aan het strand wil liggen, er is genoeg te doen op deze camping!

Mooie en sfeervolle plaatsen aan het meer

Aan en rondom het meer zelf vind u mooie en gezellige plaatsjes zoals Castiglione del Lago, Passignano, Panicale en Magione. 

Castiglione del Lago is misschien wel de meest populaire plaats. Het iseen bijzonder mooi heuvelstadje dat ligt op een schiereiland en is op afstand te zien vanaf de camping aan het meer. Castiglione is omringd door een aantal stadspoorten en het centrum is voorzien van leuke winkeltjes, boetiekjes en leuke restaurants en terrasjes.

Ook is Passignano, dat aan de noordzijde van het meer ligt, zeker de moeite waard om te bezoeken.  

Wandelen, fietsen en wateractiviteiten

Het meer van Trasimeno leent zich uitstekend voor diverse soorten watersport. Denk aan zeilen, windsurfen, waterskiën of kanoën. Op Camping Badiaccia ligt een mooie haven waar u ook uw boot kunt aanleggen.

Vanaf  Camping Badiaccia kunt u een fietsroute volgen die u mooie plekken langs het meer laat zien. Zo fietst u over bruggetjes, langs open groene vlakten, olijfgaarden en kleine pittoreske vissersdorpjes. Bij de receptie kunt een fietskaart aanvragen en zijn er ook fietsen te huur. 

Boek nu uw camping vakantie aan het Lago Trasimeno

Scroll naar top