Vakantie huisje of bungalow huren in de omgeving van Cortona

Bent u van plan om een bezoek te brengen aan Cortona en wilt u een vakantie huisje huren of een bungalow? Op enkele minuten rijden vanaf Cortona ligt ‘Camping Badiaccia’. Een prachtige camping met een groot aanbod aan luxe accomodaties waaronder vakantiehuisjes, bungalows en staanplaatsen. Vanaf deze camping rijdt u in ongeveer 10 minuten Cortona in.

Cortona, een prachtig middeleeuws stadje op de grens van Umbrië en Toscane

Cortona is een van de mooiste plaatsen in Toscane en dit middeleeuwste stadje is door de Etrusken opgericht en daarmee een van de oudste plaatsen van Toscane. Het is vooral bekend geworden in de jaren 90 dankzij het boek ‘Under the Tuscan sun’, dat later ook verfilmd is. U zult merken dat er naar verhouding veel Amerikaanse toeristen rondlopen in dit stadje.

Palazzo Communale

Waarschijnlijk het meest bekend onder de toeristen is het Palazzo Communale, oftewel het stadhuis van Cortona. Midden op het plein vindt u het stadhuis met haar mooie trappen waar mensen vaak even een moment nemen om te zitten, hun ijsje te eten en te genieten.

La Basilica di Santa Margherita

De Santa Margherita is de belangrijkste kerk van Cortona. Buiten de stadsmuren volgt u de weg omhoog die u uiteindelijk brengt naar de Santa Margherita kerk. Deze is gebouwd in 1856 maar de klokkentoren komt nog uit 1650. De heilige Margherita is hier gestorven en ligt hier ook opgebaard.

Eremo Le Celle

Buiten het centrum van Cortona ligt het klooster ‘Eremo Le Celle’. Dit klooster is in 1211 opgericht door San Francesco van Assisi en het wordt vandaag de dag nog steeds bewoond. Hier kunt u ook zien hoe de Francesco van Assisi heeft geleefd.

huisje-cortona

Luxe vakantie huisjes

in de buurt van Cortona

Huisje of bungalow huren in de omgeving van Cortona?

Scroll naar top