Overnachten of een huisje huren in de buurt van Cortona?

Bent u van plan om een bezoek te brengen aan Cortona en wilt u een vakantie huisje huren of een bungalow? Op enkele minuten rijden vanaf Cortona ligt ‘Camping Badiaccia’. Een prachtige camping met een groot aanbod aan luxe accomodaties waaronder vakantiehuisjes, bungalows en staanplaatsen. Vanaf deze camping rijdt u in ongeveer 10 minuten Cortona in. 
 

Cortona, een prachtig middeleeuws stadje op de grens van Umbrië en Toscane

Cortona is een van de mooiste plaatsen in Toscane en dit middeleeuwste stadje is door de Etrusken opgericht en daarmee een van de oudste plaatsen van Toscane. Het is vooral bekend geworden in de jaren 90 dankzij het boek ‘Under the Tuscan sun’, dat later ook verfilmd is. U zult merken dat er naar verhouding veel Amerikaanse toeristen rondlopen in dit stadje. 
 

Palazzo Communale

Waarschijnlijk het meest bekend onder de toeristen is het Palazzo Communale, oftewel het stadhuis van Cortona. Midden op het plein vindt u het stadhuis met haar mooie trappen waar mensen vaak even een moment nemen om te zitten, hun ijsje te eten en te genieten. 
 

La Basilica di Santa Margherita

De Santa Margherita is de belangrijkste kerk van Cortona. Buiten de stadsmuren volgt u de weg omhoog die u uiteindelijk brengt naar de Santa Margherita kerk. Deze is gebouwd in 1856 maar de klokkentoren komt nog uit 1650. De heilige Margherita is hier gestorven en ligt hier ook opgebaard.
 

Bungalow of huisje huren in de omgeving van Cortona!

Cortona is een oude stad en ligt in de provincie Arezzo, in het zuidoosten van Toscane. Vanaf camping Badiaccia is het ongeveer 12 kilometer rijden met de auto. Dit kleine stadje is opgericht door de Etrusken en tegelijk ook een van de oudste steden in Toscane. Er zijn nog altijd veel oude gebouwen over uit die tijd en ook de oude stadsmuur en de stadspoorten zijn nog in takt gebleven. Cortona ligt tegen een berg/heuvel en het heeft echt de sfeer van een lieftallig dorp.

De Amerikaanse schrijfster Frances Mayes is geinspireerd door Cortona en kocht daarom ook een huis in Cortona. Ook haar boek “Under the Tuscan Sun” werd bekend en uiteindelijk ook later verfilmd. U ziet dan ook relatief veel Amerikaanse toeristen in Cortona.

Het Piazza della Repubblica is het mooie historische plein met terrasjes en het bekende gemeentehuis met haar mooie trappen. Verder naar boven in Cortona vindt u de “Santa Margherita”, de kathedraal die is opgedragen aan Margaretha van Cortona. In deze kerk ligt het gebalsemde lichaam van Margaretha, die u ook kunt zien. 

Er is zoveel te zien in dit kleine stadje. Daarom is het wellicht verstandig om bij een bezoek aan Cortona te overnachten. Een huisje huren in Cortona of een overnachting in de buurt zijn enkele opties. Camping Badiaccia ligt op slechts 12 km afstand en heeft mooie luxe bungalows en stacaravans ter beschikking. 

Boek nu uw vakantie bij Camping Badiaccia!