5 mooie plaatsen in Umbrië

Umbrië, het groene hart van Italië is een prachtige streek om te bezoeken. Minder toeristisch dan Toscane en daarom juist extra mooi om naar toe te gaan op vakantie. In deze blog benoemen we 5 mooie steden in Umbrië die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

1. Assisi

Assisi is de geboorteplaats van de heilige Franciscus. Deze middeleeuwse stad is gelegen op een heuvel. Het is misschien wel het bekendste stadje van Umbrië mede door de prachtige San Francesco basiliek. Heel bijzonder is dat deze basiliek uit twee kerken bestaat die boven op elkaar gebouwd zijn.

Je parkeert op een van de parkeerplekken onderaan de stad en wandelt van daaruit naar boven door de kleine straatjes en steegjes. Naast de San Francesco basiliek is de het Piazza Santa Chiara plein ook zeker de moeite waard om te bekijken. Hier vind je de Fontana di Santa Chiara (fontein) en de basiliek.

Het Piazza del Comune is het plein waar je onder andere het gemeentehuis van Assisi kunt vinden. Ook vind je hier de toren Torre del Popolo en het paleis Palazzo del Capitano del Popolo.

2. Orvieto

Orvieto is een kleine stad dat ligt op een 300 meter hoge rots van vulkanische tufsteen. Het is echt een stad dat behoort tot een van de steden met de mooiste liggingen. Daarom heb je ook vanuit de stad een prachtig uitzicht op de naastgelegen wijngaarden.

Orvieto is volgebouwd met prachtige gebouwen uit de Etruskische tijd. Het belangrijkste gebouw van deze stad is de kathedraal die de Duomo di Orvieto wordt genoemd. Ook kun je een bezoek brengen aan de Romaanse Torre del Moro.

3. Gubbio

Gubbio is een middeleeuwse stad dat in de derde eeuw werd gesticht door de Umbriërs als Tota Ikuvina, dat in de eerste eeuw was uitgegroeid tot Romeinse kolonie waarna het in de elfde eeuw weer onafhankelijk werd. Het stadsbeeld van Gubbio, de Palazzo dei Consoli is een gotisch bouwwerk dat op een toren lijkt.

In Gubbio kun je heerlijk wandelen door een doolhof van steegjes en trappen en huizen met terracotta daken. Op het hangende plein van Gubbio heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

4. Spello

Spello, misschien wel een van de mooiste plekjes van Umbrië ligt op de zuidelijke helling van de Monte Subasio. Wat opvalt is hoe kleurrijk dit stadje is. Bijzonder veel prachtige bloemen en kleuren en het ene straatje waar je doorheen loopt lijkt nog mooier dan het andere. Bezoek ook eens de Santa Maria Maggiorekerk.

5. Perugia

De hoofdstad van Umbrië kan natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Deze stad ligt op 300 meter boven de rivier de Tiber. Deze middeleeuwse stad kenmerkt zich door smalle wegen, steile trappen maar ook door het culture leven. Perugia is ook een studentenstad door de beroemde universiteit.

In het historische centrum vind je vele kerken en musea en prachtige middeleeuwse gebouwen. Een van de oudste kerken van Perugia, de Tempio di San Michele Arcangelo. Deze kerk is gebouwd op ruïnes van een Romeinse tempel.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top